Ännu mera sol!

Skriver nog det varje dag, haha, men nu är det fruktansvärt fint väder! Vår termometer står på hela 9+.
Amelia och jag ska ta oss en promenad innan vi hämtar Alice på förskolan har vi tänkt oss.
Nu när stora tjejen är på förskolan försöker jag göra lite fint här hemma, det är behövligt...
Håller även på att ringa barnmorskan för att boka in tid för att sätta in kopparspiral. Tänk fast jag fött barn är jag rädd för att sätta in spiralen... aja, bäst att göra det iallafall, för fler barn blir det inte här. Det dröjer i så fall flera år det :-P

Plus+

Idag var det 3+ grader här hemma! Härligt :-)
Tog en sväng till stan med mina brudar, men fan vad sur jag blev när jag kom in på Åhlens. Det är INTE anpassat till dubbelvagn. Blir så fustrerad när man får vända överallt för att det är så trångt.
Gick in på Lindex i stället och köpte lite plagg till tjejerna. Lägger ut bild när de blivit tvättade.

Pappa var hemma med oss idag. Han och Alice brukar bygga med klossar tillsammans. Hon har blivit duktig på det! Vi har även upptäckt att hennes favorit frukt nu är apelsin. Hon säger Apelsin tills hon får en, om man inte är tillräckligt snabb tar hon sig själv upp på bordet och knycker en. Fast hon blir besviken när hon ska ta en tugga och det är skal på såklart.
 

Sol

Nu börjar solen kika fram igen. Härligt. Längtar otroligt mycket efter våren nu. Tänk att slippa klä på barnen lager på lager, att kunna dra på någon jacka och ge sig ut... just nu känns det bara tråkigt.
Vi tog oss en liten sväng, jag och flickorna. Alice ville gunga så lade i åkpåsen i gungan och satte henne på den. Funkade ganska bra faktiskt. Men när vi skulle ge oss av därifrån fick jag ordentligt med skäll. Inte skulle vi gå där ifrån inte ;-)
Ska ta mig dit snart igen så hon får gunga lite mer. Men Alice farmor har köpt en begagnad gungställning vi ska få till gården sedan, så det kommer bli mycket gunga av. Om vädret fortsätter vara såhär fint så kan vi hämta hem den :-)
 
Alice tyckte dockorna skulle göra som Amelia idag när hon lekte
 
 
 
Alice brukar även själv lägga sig på mage vid Amelia och busa lite med henne.
Ångrar inte en sekund att jag fick barn tätt. Visst det är jobbigt ibland, men vilken glädje de ska få av varann!
 
Lägger ut en bild jag tog på dem här om dagen. Kan ju nämna att Alice sov när jag lade Amelia där.
Annars hade inte Alice kunna somnat. Hon har ett riktigt humör när hon ska sova, eller ska vakna efter hon sovit på dagen.
 

För att den andra dagen inte är den andra lik

Vilken härlig morgon! Vaknar uppp med två glada brudar. Medans den lilla somnar om är jag uppe och busar med den stora. Som är glad heela tiden. Det är grymt sällsynt nu så njuter varje minut.
Sedan kom mormor vid 10.00 så vi 4 tar en promenix till Hemköp. Alice höll glatt mormor i handen och tittar på vovven hon tagit med. Lite läskig är hunden... tycker Alice ;-)
Sedan när vi kommit hem lagar jag oss lite käk medans mormor leker med Alice. Amelia sover fortfarande.
Vovven fick gå ut i bilen då Alice tycker det var för läskigt att ta med henne in.
 
Nu nattar mormor Alice och jag njuter av lite tystnad...
 
Så underbart att ha en lugn dag. Alice utbrott brukar ta upp mycket av dagen ;-)
Skrev på Facebook här om dagen att jag sålde dem billigt, haha. Hemska mamma (a)
Ne, jag älskar mina barn så otroligt, men ibland där de löser av varandra med sömnen så man aldrig får vila, då känner man att det skulle vara bra skönt att bara lägga sig och sova en stund!
 
Lite bilder av min fröken
 
 
 

Trevlig natt

Jaha, trevligt uppvaknande. Välkommen magsmärta!
Efter att ha väckt Amelia genom att röra på sig så var det bara att fylla upp hennes tomma mage.
När hon ätit klart och somnat så gick man ner för att kunna gå bort smärtan...

Efter att nu ha städat kök och plockat i vardagsrum & lekrum känner man av sömnbristen. Sov lite igår natt med. Fast det var dock mitt eget fel... Fast det är väl detta också... får ge upp tanken på att kunna äta fet mat ett tag. Tredje gången man mår såhär på en kort period...
Yr och ont i huvudet men tack och lov känns magen lite bättre. Får se om man vågar gå upp och försöka sova igen.

Skönt att mannen är ledig i morgon så man kan få sova lite extra innan vi ska till Sångstunden i Grytnäs. Ska även försöka gå till morfar en sväng då deras mormor även kommer dit på besök i eftermiddag.

Have a nice day!

MAT

Har haft en riktig matdag! Har heela dagen småätit.
Jag har inte ätit godis på evigheter, men jäklar vad sugen jag var idag. Köpte i stället 2 Billys pannpizzor och satte i mig.
Sedan popcorn.. sedan 2 st mackor med ost.. Lagom illa man mår...

Har varit ganska lat nu när Sebbe varit hemma 2 veckor.. Han börjar jobba i morgon igen så då jag försöka ta mig ut på en promenad med barnen på förmiddagen innan sångstunden.

Aja försöka sova så man orkar med mina två busiga tjejer i morgon :-)

Dagarna kommer och går

 
Ja, som ni ser på bilden är Alice väldigt påhittig här hemma. Hon fick plötsligt för sig att Babysittern kunde vara mysig. En hel kväll roade hon sig med att gunga och ligga i den. Väldans kul tyckte hon. Tur att hon inte är en tungviktare, för då hade väl Amelias stackars babysitter gått av på mitten som hon höll på, haha.
 
Lite svartsjuka har även kommit. Amelia får inyte så gärna ha Alice gosdjur i famnen. "Mina" är ett använt ord här hemma. Det är ju hennes och bara hennes tycker hon. Även ett mjukisdjur Amelia fick i julklapp.
Men hon tycker fortfarande lillasyster är mysig att pussa på och gillar även att pyssla med Amelias fötter.
 
Lite lek i lekrummet
 
 
Amelia blev ju hela 10 veckor i Torsdags, stora tjejen. Nästa besök på BvC är 3 månaders vaccination...
Längtar inte!


 
 
Hoppas på en lugn natt i natt. Alice spydde natten som var och var dålig i magen nu på dagen. Men pigg och glad. Ska vi klara oss undan så bra tro?

Mysiga kvällar

Har ju fått in Amelia på en rutin nu.
Hon somnar mellan 21-23.00 och ammar ca 2 ggr under natten. Sedan stiger vi upp med Alice någon stans mellan 05.00-07.00.
Amelia somnar om i soffan sedan. Hon är en morgontrött tjej.

Amelia sover i en vagga vid sängen på kvällen, då Alice kommer till oss varje natt. Vågar då inte ha båda i sängen då jag är rädd för att Amelia ska klämma sig.
Tror Alice vaknar till i sitt rum av ljuden när jag ska amma, brukar vara runt den tiden jag ammar/ammat hon kommer in till oss.

Ial så har Sebastian och jag har börjat se lite film på kvällarna igen. Vi försöker ge varann lite mer tid, då det har blivit så lite sedan Amelia kommit.
Hon sover gott på divanen under tiden.
Det är verkligen svårt nu i början att vara nära varandra, men vi försöker att få tiden. Men lätt ät det ju inte :-) Vi kan knappt ge varann en kram under dagen när Alice är hemma, då säger hon strängt nej och tar isär oss, haha.

Nu ska vi äta lite popcorn och mysa till lite film.
Ha en bra Måndag!

Lite uppdatering i hemmet

Lägger ut lite bilder på lite nytt vi köpt till nedre våningen.
 
Skoskåp- Ikea
Spegel- Ikea
Blommkrukor- Cult design
 
 
 
 
 
 
Hylla- Jysk
 
 
 
Bordunderlägg- Ikea
Fruktfat- Koziol
Pappers hållare- Koziol
 
Koppar och skålar- Ikea
Dessa fastnade jag för direkt! Urläckra!
 
 
Japp, vi går i planer på att skaffa katt, därav denna kattställning
 
 
Det var lite från oss. Grymt nöjd med senaste inköpen :-)

Våra flickor utvecklas och växer

Amelia: Vår lilla tös blir idag 9 veckor och firade detta med att vända sig från mage till rygg 4 ggr.
Vi var även hos BvC idag och Amelia väger 5610 g och är 59,1 cm lång. Hon följer nästan Alice kurva precis. Dock har Amelia större huvud.
Hon ler mycket och gillar inte att ligga ner längre stunder. Hon vill helst sitta i famnen men även då vill hon dra sig uppåt. Man vill se och vara med på allt.
Äter mycket och spyr mycket ;-)

Alice: Hon är nu stora tjejen som blir 20 månader den 12:e.Den här tjejen vägrar nu sin barnstol. Riktig stol ska det vara.
Hon pratar massa och får ur sig många riktiga ord. 
Alice är en hjälpsam tjej som gärna hjälper till med lillasyster. Dock får hon inte lika mycket som hon skulle vilja, men hon förstår ju inte att Amelia inte kan bäras.
Dockor är favoritleksaken just nu och sin lilla plastvovve man kan gå med koppel.
Favoriten som går att äta är SMÖR. Ska slickas upp från mackan direkt...
Humör och samma korta stubin som ett bi har hon.
Köpre en toalettsits för barn man sätter på toan som hon kissade på för första gången idag.
 
Det var lite om mina fina tjejer :-)

Ny månad, nya tag

Idag så har vi varit hemma nästan hela dagen, vi gjorde ett besök till barnens farfar och hans fru. Fick även besök en stund av en vänn.
Alice, Amelia och jag har varit på Öppna förskolan Måndag, Tisdag, Onsdag & Fredag. I morgon ska vi på "Barn gudstjänst". Försöker att hitta på något varje dag, då blir Alice utbrott lite mindre. Hon älskar att aktiveras och leka. Om hon fick bestäma skulle vi vara på Öppna förskolan flera timmar tror jag.
Blir nästan lite skönt att hon ska till förskolan Onsdag & Torsdag nästa vecka. Älskar min tös och försöker åka bort med dem varje dag, men ändå känns man inte tillräcklig.. Aja, det här utvecklings stadie passerar väl sedan.
 
Alice språk utveklas otroligt fort och hon förstår så mycket. Tycker det är grymt häftigt. Mammas lilla tös växer inte på bredden men allt annat. Lång börjar hon bli :-) Men matstrejk osv håller i än. Åt pizza ikväll... det älskar hon såklart.
 
Lägger ut en bild på de vackraste jag vet
 
 
RSS 2.0