Söndag

Idag har vi haft besök av släkt och barnen fick fina julklappar. Lite blandat fint fick de :-) Nu så sitter Alice i badet och Amelia sovandes på
köksbordet till ljudet av diskmaskinen. Det tjejen har blivit van att sova med ljud. Tex en arg storasyster . Lägger upp en mobil bild på en sovandes bebis och en nyvaken Alice.

Amelia 4 veckor

Igår blev lillan 4 hela veckor. Vi var till BvC idag och hon väger 4660g och är 55,2 cm lång.
Hon har alltså växt 1 kg sedan födelsevikten och växt 5,2 cm på längden.
Det som är lite kul är att hon är brunögd och Alice är blåa.  Blir spännande att se hur de ser ut när de blir lite större! om de kommer likna varann eller blir varandras motsattser.
 
Alice får stora utbrott ännu och är riktigt envis. Försöker ge henne så mycket tid man kan men hon har fått humör utav tusan. Längtar tills hennes trotsperiod lugnar ner sig lite.. Att sätta på henne kläder har blivit en riktig kamp ;-)
Tror det tar tid innan hon vänjer sig vid hur det ser ut hemma nu, med en lillasyster och allt. Men hon är riktigt hjälpsam och vill vääldigt gärna ge Amelia nappen när hon tappar ut den. Tyvärr är hon inte jätteförsiktig så man får ha ögon i nacken.
 

God jul

 
Så var julen plötsligt över. Alice andra jul och Amelias första.
I år var vi hemma hos oss. Kändes skönt att slippa åka bort när vi har Amelia. Eller ja, man ångrade sig lite när man skulle ta tag i städningen på morgonen. Alice vart stressad och tyckte inte om att vi försökte städa och fixade. Hon fick ingen ro...
Men sedan när gästerna började komma, då trivdes hon som fisken i vattnet!
Vi vart 10 personer och Alice kom såklart i centrum, hon fick allas blickar när hon öppnade packet. Det tyckte hon mycket om.
Amelia hade det inte så tokigt hon heller. Hon sov i fleras famnar under dagen och vaknade bara då och då för att äta. Man sover gott när man får ligga i famnen.
Barnen fick fina julklpappar och även vi. Det vart en mycket mysig jul med underbart sällskap.
Ser i fram i mot nästa!
 
Lite bilder från dagen
 
Alice och lillasyster
 
Alice & mormor
 
 
Alice & pappa
 
 
Amelia & Moster
 
Julgodis farmor och faster gjort
 
 
 
Vårt bidrag i godisväg. Hann inte julbaka i år.
 
 
 
Alice öppnar julklappar i farmors och fasters knä
 
Alice & leksakshäst som pratar
 
 
Nya kläder hon fick
 
 
 
Moster
 
 

Första dagen utan pappa

Första dagen för Sebastian på jobbet idag efter 14 dagar hemma. Som tur är så var det sista dagen Alice går 5 timmar hos förskolan. Nästa vecka börjar hon gå 7,5 timme på Onsdagar och Torsdagar. Vi gör så eftersom nu när hon går 5 timmar 3 dagar i veckan så är hon trött och arg när vi hämtar henne. Det går knappt att några henne när jag är själv och bebis är vaken. Kan inte natta och amma samtidigt. Har bara 1 famn.... Men när hon går längre tid så hinner hon sova tidigare på förskolan :-). Allt har gått jättebra med Alice och Amelia, nu blir det spännande att se hur helgen går, när älsklingen ska jobba. Hoppas på varmare väder, så att man slipper ha dåligt samvete över att stoppa Amelia i vagnen, så vi kan komma ut lite! kanske gå till morfar.

Barnen somnade äntligen.

Mys

Idag har vi en riktig slö dag. Tror Amelia hade magknip igår, hon skrek så fort jag lade ner henne och hon ville bara tutta hela tiden. Funderar på om det kan vara chokladen jag åt i Torsdag kväll? Har hört att de kan reagera på det. Iallafall ledde det till att Alice sov dåligt, så kan ju säga att vi alla sovit när vi kunnat idag!

En bild

En bild på nya tillskottet. Hon ammar, bajsar och sover. Livets melodi.
Men hon vill väldigt ogärna att jag lägger ner henne. Tror det kommer leda till napp tids nog då det förhindrar mig att göra mycket. Men så länge Sebbe är hemma så fungerar det bra.
Alice var på förskolan igår då hon blivit så understimulerade de här dagarna. Hon hade varit en mycket glad tjej på förskolan.
 
Barnmorskan var här på hembesök vid 11.00. Amelia hade gått upp nästan 200g sedan i förrgår.
Hon var mycket nöjd. Men vi ska hålla lite mer koll på gulheten, så den inte blir värre.
 

Första mötet

Lite bilder från första mötet mellan Alice och Amelia,
Alice tog väldigt varsamt på Amelias huvud och sa "Titta där" och skrattade.
Väldigt spännande var hon. Nu får vi se hur allt fortsätter :-)
 
 

Snart hemgång

Amelia har precis blivit läkarundersökt så snart är vi redo för hemgång! De var lite orolig för hennes gulhet men den är nu helt OK. Även Alice var gul, så var inte så orolig denna gång. Amelia vägde igår kväll 3520g och idag 5580g, så amningen är i full gång. Lite för full då hon spyr och bajsar i mängder. Hon spyr mer än vad Alice gjorde så får se hur det utvecklar sig! Ska ta fler bilder på fröken hemma då kameran blev kvarglömd??! Ska, nu väntar vi in Alice pappa och morfar :-)

välkommen till världen

På Torsdagen 29/11 klockan 2

0.26 kom Amelia till världen. 3660 g och 50 cm lång!
RSS 2.0