Igångsättning

Blev idag undersökt och allt såg bra ut med bebis. Fostervatten fanns det tillräckligt av och hjärtat slog fint. På Torsdag blir det äntligen igångsättning och jag får äntligen se vår lilla dotter. Härligt :-) Nu ska man bara stå ut med att ha ont ett liiitet tag till.

Btw beställde denna till Alice idag. Blir en fin julklapp

Igentligen för dyr för vår plånbok, men hon får även en ny docka till. Sedan blir det nog inte så mycket mer
från oss i jul. Troligtvis en pulka såklart. Men sen så får det räcka :-) Tror detta kommer uppskattas!

När kommer det igång...

Sitter här lite deppad.
På Söndag kväll hade jag känningar i magen. Dock inga starka.
Kände även av det på Måndag morgon, ringde gyn för att boka in tid för undersökning då jag gått långt över tiden.
Men någon timme innan jag skulle dit kom det blodig flytning så jag bestämde mig för att ringa. Jag hade även känningar då, så de tyckte jag skulle prata med förlossningen och avboka tiden hos dem.

Förlossningen sade att jag ska ringa upp ifall känningarna avtar så bokar de tid för undersökning hos dem istället, annars också höra av mig om det blev regelnundna värkar.
HELT säker här hemma på att något var på gång, även om det gick sakta... men min känsla måste sagt helt fel? Nu så har jag endast liite känningar annars har det börjat försvinna.
Att det kom blod verkar inte spela någon roll. Så nu måste jag boka in tid i morgon hos gyn för att kolla att bebis mår bra. Känns grymt drygt då jag kunde fått det gjort idag och bokat igångsättning direkt...

Aja, jag HOPPAS att det sätter igång inatt eller i morgon. Inga sköna känningar jag har. Illamående på det. Ursch.
Blir inga fler barn på ett tag sedan känner jag :-)
Inte gjord för denna spänning och väntan i slutet....

Skönt att veta

Var hos barnmoskan idag för att kika på magen, hjärtljud osv. Allt såg bra ut som vanligt.
Ska ringa Gyn på Måndag och boka tid för att kolla till bebis och sedan blir det antagligen igångsättning på Onsdag ifall damen inte vill titta ut innan.
 
Får höra hur pigg jag ser ut för att gå ut över tiden ibland när jag är ute, tex lämnar Alice på förskolan eller är på Öppna med henne. Men tur att ingen ser mig hemma, där kommer tröttheten.
Men igår, eller ja förrgår nu, då kände jag hur all trötthet kom över mig.
Jag är så jäkla trött på att vara gravid känner jag. Skulle bara vilja sova just nu om man kunde det.
Tur att jag har min tös här hemma, som håller mamma från att bli en zombie.
Men det känns skönt att veta att lillasyster kommer nästa vecka. Då är det äntligen dags :-)
 
Förstår att det kommer vara slitsamt med 2 små i början. Men då kan jag äntligen ställa om vardagen, få kroppen tillbaka. Samt så kommer jag se hur det blir mellan Alice och bebis, vilket jag är nervös för just nu..
Mycket tankar ja, men snart är de förbi :-)
 
 

Dagens lunch

Hittade receptet på Lax hos Jennys Matblogg.  (funkade inte att länka ordentligt så http://minbebis.com/blogg/jennysmatblogg/ )
 

Det här behöver du :

1 dl grädde 2 1/2 dl creme fraiche 1 1/2 msk koncentrerad skaldjursfond 2 msk röd valfri pesto.
Smaka av med salt och peppar

Till gratinering : 1 – 2 dl riven ost

Gör så här :

Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnssäkerform Värm upp en kastrull med grädde, fond , creme fraiche och pesto ( välj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar. Låt sjuda upp i ett par minuter  och lägg över laxen . Lägg över den rivna osten och  gratinera i 25- 30 minuter, eller tills laxen är färdig.

 

Mitt resultat blev

 

Är inte värst duktig på att laga mat, men hittade en grön basilika pesto på Ica och använde den, samt köpte jag skaldjursfond (Hummer), vet inte om det finns fler sorter?
Funkade bra ial och vart supergott! Dock tyckte Alice det var sådär, men det är svårt att pricka rätt med den damen. Vissa dagar duger maten bra, vissa dagar inte. Så nästa gång jag lagar denna kanske det blir godkänt?

Lussebak

Får göra er besvikna och meddela att bebis inte vill titta ut än! Har inte haft orken att blogga på några dagar då allt kroppen vill är att sova, alla energi går till Alice när hon är hemma.
Ska till Barnmorskan på Fredag och får då boka in tid för undersökning och därifrån igånsättning, som förra gången.
Alice tittade ju ut 2 timmar innan planerad igånsättning förra gången, så jag hoppas även denna vill komma innan. Vill helst slippa bli igångsatt....
 
Men kände igår att jag måste passa på att julbaka lite innan lillasyster kommer. Om hon ändå ska ta tid på sig så kände jag att Lussebullar var perfekt att baka. Snappt och enkelt.
Får se vad Alice kommer tycka. Vi ska till farmor efter hon sovit middag och förmodlingen ätit middag. Då ska hon få smaka en bit för första gången.
Hon är nu på förskolan och leker av sig lite. Det var ca 8+ i morse så det är bra "leka ute väder" för de små idag.
Härligt :-)
 
 

Lördag

Idag har jag och Alice bara myst.
Sebastian jobbade 12-21.15 idag så Alice mös extra med honom innan han skulle iväg. Hon har mer och mer förstått att pappa inte är hemma så mycket så hon pussar mycket på honom nu i dagarna.
Det kan jag inte klaga över då det är skönt att hon blir lite mer "pappig" innan nästa bebis anländer. Men dock kunde jag gärna ta någon puss från damen, men mig vill hon inte pussa på ;-)
Tråkig tjock mamma just nu kanske? haha
 
På eftermiddagen fick vi besök av mormor och morfar. Självklart skulle hon dra igång Mora Träsk och visa vad hon kan för dem. Deras låtar är underbara! Hon kan tex hår, mage, näsa, rumpa, öga, arm, ben fot, tår osv osv tack vara dessa låtar. Tänk vad rolig inlärning gör mycket! och deras video är ju rikigt rolig :-)
Fast mindre roligt är det när man säger "ska vi byta blöja?" Då springer hon snappt och gömmer sig. Tur att vi bor litet, haha. Men kul att de är så kloka fast de är så små.
 
Som ni förstår är det ingen bebis påväg. Men pigg i magen, det är hon. Hon trivs väl bra där.
Barnmorskan sade att hon är fixerad och allt, men det spelade visst ingen roll, fast det är lite ovanligt att de fixerar sig så tidigt när man är omföderska. Hm.
 

Natt inlägg

 
Har svårt att sova om nätterna nu. Tänker en massa och hoppas på att ha någon som minst känning av att förlossningen är på gång. Men icke.
Ni som undrar om jag har känt något, så säger jag nej. Inte det minsta! Inget tecken eller något...
 
Aja, dagarna rullar ju faktiskt på ändå. Idag var jag och och Alice på Öppna förskolan och lekte lite med de små.
Vår lilla rutin, Öppna förskolan varje Torsdag och sångstund varje Tisdag. Ska även försöka hålla i detta är bebis kommer. För Alice skull :-) och min såklart!
Sedan så var Alice hos morfar 1 timme när jag och Sebastian kikade lite i affärer. Men endast fönstershoppning blev det och kommer bli det ett tag. Ekonomin är inte den bästa, men det visste vi att den inte skulle vara i början när vi bor i hus. Allt kommer ändras när jag börjar plugga, men blir att leva snålt tills dess.
Endast barnen får unnas och jag & Sebastian får ta igen oss sedan.
Klaga kan jag inte heller, då familjen är viktigast! Nya möbler osv får vänta.
 
Nu ska vi snart krypa till kojs, har hunnit städa en del i kväll så får sova när lillan är på förskolan i morgon förmiddag. Ha det bra, bjuder på ett par bilder på vår skönhet Alice.
Hon älskar böcker, men har inte tid med att mamma läser än, bara att jag kommenterar bilderna i all hast.
 
 
 
 

Duktig flicka

Alice håller efter dockans hygien. Duktig tjej jag har!

BF idag????

BF idag. Jippie???? Deppad och trött. Vill verkligen inte gå över tiden igen. Nu känns det extra tungt. Inte lätt att vara aktiv mamma när man känner sig som en flodhäst och får ont om man rör på sig för mycket.
Nej, nu är Alice på förskola och jag har hunnit städa liite. Men nu blir det att lägga sig i sängen och sova bort surheten!
Blir att besöka barnmorskan på eftermiddagen. hm....

Dagens planer

Nu var Alice frisk nog för förskola, så städning passade jag på med denna morgon!
Hon bytte till förkylning efter Fredagens spy natt. 2 nätter med magsjuka sedan var det bra. Magen verkar funka bättre nu också, bara en dum förkylning som spökar nu i stället, men funderar på om det är tänder? Verkar som hon har lite ont i munnen...
 
Aja, nöjd att få ha tagit igen lite städning & framför allt tvätt! Vi lade nästan allt vi kom åt i tvätten när Alice var sjuk så vi skulle hålla oss friska. Men nu så är nog faran över.
Ska även ut med killen jag är kontaktperson åt på eftermiddagen. Skulle varit till Borlänge i helgen, men ville inte smitta honom, så blir en sväng ut på stan sedan. Kanske äte lite gott :-)
 
Som ni förstår är det ingen bebis på gång.. BF på Onsdag! :-D
Håller tummrna. Får dansa till Mora träsk med Alice i kväll igen så kanske det hoppar igång. Bra för konditionen ial ;-)
 

Magsjuka

Alice har fått en släng av magsjuka.
Stackarn var så glad igår när vi var på Öppna förskolan. Hon hade inte ätit frukost, men hade precis fått i henne en burk med mat när det var dax för lite lek innan vi skulle hem därifrån och sova efter lunch.
Plötsligt så spyr hon upp hela burken, helt chockad blev hon...
Blev att snappt ta sig hem så att hon fick bli ren :-/
Tur att det endast var en till pojke där igår, får hoppas att hon inte hann smitta honom.

Sedan så var hon bra hela dagen, men på kvällen kom det ett stort lass i blöjan och sedan spydde hon ner sin säng på natten...
Tycker så jäkla synd om de små när de blir sjuka...

Aja, ingen spya idag, men hon är inte bra i magen. Välling är nästan det ända damen ätit idag. Tur att det är mycket näring i det.
Nu på kvällen blev hon jättesnorig plötsligt. Så vet inte om det är en förkylning på gång samtidigt?
Lite själviskt hoppas jag samtidigt att jag inte får magsjuka så det inte sätter igång förlossningen. Vill inte ligga på Bb och spy.
Men vinterkräksjukan sprider sig här i Avesta.
Mer än 70 personer hade ätit på en resturang/kaffe här och alla hade fått kräksjukan. Härliga årstid...

Alice, jag & Sebbe tog oss ial en promenad på eftermiddagen så vi fick lite frisk luft. Det gjorde gott då jag tycker det är synd för Alice att sitta inne fast hon är pigg. I vagnen smittar man ju inte :-)

Framsteg

Alice sov även hela natten som var nu. Hon vaknade bara till 1 gång när jag gick ner på ett av mina nattliga toalettbesök. Men det var bara att lägga fröken ner så sov hon igen. Känns otroligt skönt!
Antar att det kommer bli svårare för henne att sova hela nätter igen när bebis kommer då vi har vårt sovrum dörr i dörr med Alice. Men man får njuta så länge det går.
 
På tal om att njuta passade jag på att åka till min mor idag när Alice var på förskolan.
Träffade då dessa skönheter
 
 
 
De är av rasen Dvärgschnauzer. Min mor har en liten uppfödning och får valpar då och då. Nu var det några år sedan så passade på att gosa lite med de små idag. Dock blir det inte så ofta då Alice inte kan följa med. Hon tycker ju det här med djur är väldigt läskigt än så länge. Men det har blivit bättre, särskilt när vi möter hundar osv ute.
Får väl vara glad över att hon inte kastar sig över halsen på djur ial, men hoppas hon kommer kunna uppskatta min mors hundar någon gång sedan :-)

Sömn

Natten som var sov Alice den otroliga tiden mellan 21.15 till 07.00. Utan välling och på sitt rum!! otroligt :-) har 2 kvällar innan försökt ta bort vällingen så att hon ska lära sig sova utan att behöva vakna efter välling på natten. Får se hur det går nu i natt. Håller tummarna :-)

Dags att handla

 
Vi tog en tur till Ica. Jag, Alice & Sebbe.
Vi har ju sån tur så att vår Alice kände för att bära ut soporna när vi skulle ut. Hon var såå stolt!
 
 
 
 Sen så passade jag på att ta en bild på Alice "nya" Kvatskor från Tradera. Storlek 21 på dessa! --->
 
 
Nu så sover lillan efter maten. Köttfärsås med spiral Macaroner blev det, och hon åt faktiskt hyfsat nu till lunch. *Glad mamma*
Blir att snygga till lite hemma nu innan syster och kusiner kommer över en sväng :-)
 
 
 

Fredag 2 November

 
Sitter med äsklingen i vår lilla "datahörna" vi har på övervåningen. Min man gillar ju att bygga datorer så när vi flyttade ihop så fick jag mig en egen. Skönt då jag behöver mycket utrymme för alla mina bilder, Eller ja, mina gamla bilder då jag plötsligt blivit alltför dålig på att fota. Blir nog bättre sedan när man har 2 små troll att dokumentera.
Kan ju säga att pyret i magen verkar trivas bra och vill nog stanna där ett tag till :-) Är ju ial 12 hela dagar kvar till BF.
 
Idag så var Alice på förskolan 5 timmar. Blev vila och städning då här hemma. Mannen min var ledig idag så vi hjäptes åt. Skönt då jag inte har mycket ork. Men nu ser det någorlunda ut igen här hemma. Ni vet hur det är när man har små... Saker lite här å där.
Sedan kom faster förbi en sväng på eftermiddagen, vilket uppskattades av Alice. Efter hon vaknat till efter sin vila upptäckte hon alla fasters spel på mobilen. Det får Alice alltid på gott humör.
 
Lägger ut en bild när Alice diggar till lite musik i faster knä. Pappa Sebbe i bakgrunden ville visa faster ett spel,
då ville ju såklart även Alice lyssna på något i "sina" hörlurar. Tur att man har spotify! Många bra barnvisor där.
 
 
 
 
Senare på eftermiddagen gick vi till morfar och åt god lunch. Sedan när vi kom hem vart det ett varmt bad och efter det mys i vardagsrummet där kaminen värmde skönt. Alice slappade lite i blöjan innan det var dags för pyjamas & välling.
Hon somnade gött vid 21.00 tiden och då hade jag och Sebbe film mys.
Nu sitter vi ju här uppe som ni vet
 
.
Alice pekar på kaminen och säger "Titta"
 
 
Hoppas även ni haft en härlig dag! Jag känner mig otroligt lycklig och kryper snart ner vid världens underbaraste man <3
 
 

1 November

Idag har vi haft fullt upp, lilla hjärtat och jag. Vi började att åka till Öppna förskolan idag för lek och sång. Äälskar sångstunderna! blir så glad när alla små diggar och sjunger. På eftermiddagen for vi ut på landet lite och träffade lite fler barn. De alla var uppe i varv i början när vi kom, vilket gav resultat i att Alice blir lugn och tittar på alla. Men efter ett tag blev det lugnare, då kom lilla fröken igång. Hon hittade ju en docka ;-) så härlig dag, men nu hoppas jag få sova, halsont gör det nästan omöjligt. GodNatt!
RSS 2.0