Det går runt

Japp, nu är både jag och min man också förkylda. Tyvärr tar det otroligt mycket på mig då jag varit sjuk så mycket sista tiden, hinner inte bli riktigt frisk i mellan varven. Det går mycket ut på bloggen då orken inte finns.
Tror Alice tycker hon har världens tråkigaste mamma nu, men jag gör det jag kan ial.
 
Hon växer och växer min lilla skruttfia. 4 tänder har kommit upp lite nu, kommer lite blod på tandborsten ibland så den är inte populär just nu. Hon får borsta mycket själv, men vill ändå göra lite jag också, så allt blir rent.
Sedan äälskar hon böcker nu. Jag får inte läsa, men berätta lite snappt om varje bild innan hon bläddrar. Bäst är pek-böckerna, då kan hon bläddra fort.
Fort, det ska det gå här hemma! Finns inte mycket tålamod i denna tös  :-) Helst ska det jämt hända saker, därför trivs hon så bra på förskolan. Det är perfekt nu när jag är så trött av mig, där får hon stimuleringen hon söker som jag tyvärr inte alltid kan bidra med nu...
 
En bild på fröken med sina böcker
 
 
Har nu köpt ännu en till "ny" åkpåse. Från Tradera i fint skick.
Har en svart med vita prickar från Elodie, så vart en annan färg i samma märke till nästa lilla...
 
 
 

Snorig

Alice är snorig nu igen, dock ingen feber. Det som är jobbigt för henne är när det ska sovas och när hon vaknar till på natten med täppt näsa. sen är man såklart lite extra sur.när man är sjuk :-) men en morgon liten promenad tog vi!



Tiden går

 
Jäklar, mindre än 1 månad kvar till BF... Oron har smugit sig på. Hur ska det gå? Hur kommer Alice reagera på lillasyster? Hon har blivit så himmla mammig och så har trotsen är ju här. Bestämd utav tusan.
Kom en liten tjej hit igår och hon fick knappt röra Alice saker. Vår fröken är inte så van med besök av andra barn, vi åker mest bort till andra.
Så hur kommer hon hantera när en annan tjej får mycket av mamma och pappas tid?
 
Antar att det löser sig till det bästa när bebisen väl kommit till världen, men dessa tankar smyger sig på.
Alice kommer fortfarande till oss på natten när hon vaknar, tror inte att hon kommer sova hela nätter innan bebis kommer heller. Men hoppas kan man..
 
Aja, slutgnällt från trött kärringen ;-)
Vi har gått i tankar på att skaffa akvarium till Alice lekrum, men vi velar fortfarande fram och tillbaks. Alla säger "Oj, det är ju jättejobbigt att ha akvarium".
Har ni som kikar in här några egna erfarenheter? Vill ju gärna skaffa katt, men känner inte tiden kommer räcka till nu när vi får en till liten. Det får nog vänta något/några år. Samtidigt vill man ju att barnen ska få något djur...
Nja, ska fundera lite mer på det där med fiskar kanske ;-)
 
Blir att kika lite på Barnloppis i Å-dal här i Avesta i morgon. Kanske man gör något kap.
Köpte ju en mössa till Alice på nätet för 169:-, en didrikson. Men den var ju såklart för liten. Lika så var Alice Kvatskor vi köpte på Tradera för stora när vi fick hem dom att testa. Vi mätte endast foten i butiken när vi kollade storleken. Hon som jobbade där var så säker på att den skulle bli lagom.
Så köpte ett par i storlek 21 här om dagen. Behåller st 22 i fall hon växer i dem till våren ;-)
 
Nu ska jag nog ta och dejta kudden, blir en dag i morgon med.
 
Ha en superhelg!
 

Det vackraste...
 

Fördelen..

... med att bo i hus

Nya vagnen

Idag var vi i V-ås & hämtade vår Babytravel. En begagnad 2009:a i fint skick!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7 Oktober

Sitter nu här med en kopp varm choklad och tänker igenom dagen lite.
En riktigt skön dag som började med massa mys med med min lilla älskling. Hon är så underbar på morgonen.
Alice ska jämt börja med att skutta runt och leta igenom vår stora garderob. Öppna alla dörrarna och försöka ta på sig våra kläder :-)
Sedan bjöd vi hem morfar på lunch. Alltid skönt att ha matsällskap då lillfian oftast kastar allt på golvet. Men till min glädje åt hon idag, fast hon har en tand som nyss kommit igenom och fler på gång. Kom blod på tandborsten igår kväll och idag såg jag att hon är trasig i tandköttet. Ajaj :-/
 
Sedan pratade jag med en tjej i V-ås och bestämde oss för att hämta en vagn hos henne på Onsdag. En babytravel. Ganska bra pris fick vi den för måste jag säga. Den är militärgrön, men vem bryr sig. Var en 2009:a i bra skick. Lägger ut bild när hämtningen är gjord.
 
Köpte även dessa på Tradera.
Märket KAVAT. Hört att det är bra vinterskor. St 22.
 
 
 
Även dessa så fröken kan ha på sig i skorna och vara varm i vinter.
Är underställ i Ull kvar. Måste helst hitta begagnat på Tradera dock, så jäkla
dyrt med nytt som hon växer ur fort...
 
Nu ska vi ta och dejta våra kuddar, mannen och jag. Nyss sett en film tillsammans, en skräckis som jag helst ser om valet finns. Dock får jag svårt att sova, men kan ju inte låta bli ;-)
 

Lite höstfint

Man gör vad man kan ;-)
 
 
 
 
 
 
 

Magsjuka

Japp, nu har magsjuka härjat genom vår familj. Sebbe spydde ner toan i Måndags. På Onsdagen gick jag i förhoppningar att det kanske var en lätt matförgiftning från Thai resturangen ändå. Men den kvällen fick jag fel, för då satt jag på toa hela natten. Fy! Hjälpte inte att Seb kom ner med en helt nyspydd Alice direkt efter jag spytt första gången.
Men måste ändå säga vi hade en riktig tur. Tog ner madrassen och lade oss på den alla 3, och direkt så började Alice leka runt. Det ända man kunde se på henne dagen efter var att hon bara åt välling, annars mådde hon toppen. Till skillnad från hennes mamma som låg i soffan/sängen heela Torsdagen. Tur att älsklingen var ledig...
Han fick göra allt den dagen...
 
Idag har jag tvingat att rycka upp mig och städat nedervåningen. Planterade även lite höst blommor.
Blev sådär då jag tyvärr inte har gröna fingrar tyvärr.. Gick snappt ner och gjorde nytta i tvättstugan i stället ;-)
Gick även en sväng med en busig Alice på eftermiddagen innan middag. Hon skulle ner i diket och titta på träden, med mammas hand i sin i högsta hugg. Annars blev hon sur.
Så, nu ska jag hänga upp en till tvätt, sedan ska jag se på film med min underbara man. Alice somnade precis :-)
 
HA en bra kväll!
RSS 2.0