Dagens lunch
Det här behöver du :
1 dl grädde 2 1/2 dl creme fraiche 1 1/2 msk koncentrerad skaldjursfond 2 msk röd valfri pesto.
Smaka av med salt och peppar
Till gratinering : 1 – 2 dl riven ost
Gör så här :
Gör så här : Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de upptinade laxbitarna i en ugnssäkerform Värm upp en kastrull med grädde, fond , creme fraiche och pesto ( välj en mild om ni inte gillar stark mat) smaka av med salt och peppar. Låt sjuda upp i ett par minuter och lägg över laxen . Lägg över den rivna osten och gratinera i 25- 30 minuter, eller tills laxen är färdig.
Mitt resultat blev
Är inte värst duktig på att laga mat, men hittade en grön basilika pesto på Ica och använde den, samt köpte jag skaldjursfond (Hummer), vet inte om det finns fler sorter?
Funkade bra ial och vart supergott! Dock tyckte Alice det var sådär, men det är svårt att pricka rätt med den damen. Vissa dagar duger maten bra, vissa dagar inte. Så nästa gång jag lagar denna kanske det blir godkänt?

